G
R
E
A
T
 
GREEK
ARCHITECTURAL
TALENT
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝLAFARGEΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
We readΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗARCHISEARCH.GRARCHSTUDIES.GRΔΟΜΕΣΕΚΥΛΗ & ΚΤΙΡΙΟMETROPOLISUNIVERSITY PRESSCLICKATLIFE.GRCULTURENOW.GRMONOPOLI.GRREPORTER.GR


We listen to
PEPPER 96.6RED FM 96,3

20.5 - 9.6 2013
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΑ
ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ
ΚΤΙΡΙΑ
 

Καλησπεράκης Βασίλης, Αδρίμη Φωτεινή

Commonism: The infinite plan of everyday life
2012
Διπλωματική
Αρχιτεκτονική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βόλος, Ελλάδα
Επιβλέπων καθηγητής/τες: Λυκουριώτη Ίρις
Το θέμα που διερευνάται σε αυτή τη διπλωματική είναι το ποια χαρακτηριστικά θα μπορούσε να έχει ένας νέου τύπου δημόσιος χώρος, ένας χώρος κοινών (commons), ο οποίος κατοικείται από το πλήθος (multitude). Η αναφορά γίνεται στις έννοιες αυτές έτσι όπως έχουν έρθει στο προσκήνιο από τους A. Negri, M. Hardt και P. Virno, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα.

Φυσικός χώρος του πλήθους θεωρείται η μητρόπολη, «εργοστάσιο» της βιοπολιτικής παραγωγής. Το πλήθος, είναι ο επικρατέστερος τρόπος να υπάρχει ο σύγχρονος άνθρωπος. Όμως στη σύγχρονη μητρόπολη ο δημόσιος χώρος βρίσκεται υπό διωγμό.

Η διερεύνηση του θέματος γίνεται μέσω της κατασκευής ενός κτηρίου, σκοπός του οποίου είναι να λειτουργήσει ως πυκνωτής «κοινών». Το κτήριο αυτό είναι μία πλατφόρμα λειτουργιών, το οποίο κατακλύζεται από το πλήθος της μητρόπολης.

Οι συναντήσεις και η αλληλεπίδραση του πλήθους είναι το βασικό ζητούμενο, το οποίο προσπαθούμε να πετύχουμε μέσω της δομής. Ένας χώρος που φανταζόμαστε την πληροφορία, τις γνώσεις και τα συναισθήματα να ρέουν. Το κτήριο δεν τοποθετείται σε ένα συγκεκριμένο τόπο, αλλά µπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σηµείο της πόλης µε μεγάλη αστική πυκνότητα, δημιουργώντας ένα είδος παύσης της αστικής συνέχειας. Αναπτύσσεται στο επίπεδο κίνησης της πόλης, στο επίπεδο µηδέν και λειτουργεί ως πέρασµα και πυκνωτής.

Η βασική δοµή αυτής της πλατφόρµας συγκροτείται από έναν οµοιόµορφο ρευστό χώρο και σηµεία που αυτός «περιφράσεται» και αποκτά διαφορετική σύσταση. Ο ρευστός χώρος είναι αφιερωµένος στην εργασία. Βασικό στοιχείο του είναι οι πάγκοι που µπορούν να χρησιµοποιηθούν για διάφορες δραστηριότητες. Οι κλειστοί χώροι έχουν ορισµένο χαρακτήρα, είναι οι χώροι που κοινοποιείται η πληροφορία, χώροι παρουσίασης, κοινά σηµεία αναφοράς αλλά και χώροι που αφιερώνονται στη σωµατικότητα του πλήθους (αίθουσα χορού).


Βιογραφικό
Η Φωτεινή Αδριμή και ο Βασίλης Καλησπεράκης αποφοίτησαν απο την αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2012.

Το 2008 ίδρυσαν το 'lost minute studio' παράλληλα με τις σπουδές τους στην αρχιτεκτονική, ένα architecture + visualisation studio το οποίο συνεργάστηκε με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα.
φυσική μακέτα διαστάσεων 45εκ. x 45εκ x 10εκ
φυσική μακέτα διαστάσεων 45εκ. x 45εκ x 10εκ
φυσική μακέτα διαστάσεων 45εκ. x 45εκ x 10εκ
ψηφιακή μακέτα 3DS MAX / VRAY
κάτοψη κτιρίου
ψηφιακή μακέτα_ κάτοψη δώματος, κάτοψη ισογείου
αξονομετρικό κτιρίου
αξονομετρικό εσωτερικού χώρου κτιρίου
φωτορεαλιστικό εσωτερικού χώρου 3DS MAX / VRAY
φωτορεαλιστικό εσωτερικού χώρου 3DS MAX / VRAY
A PARTNERSHIP TO PROMOTE THE GREEK ARCHITECTURAL VISION ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ  LAFARGE
We read ARCHISEARCH.GR
designed: mnp
web development: tool